Ψηφιακή Ακτινογραφία Ενδοστοματική και Πανοραμική

Η επιλογή πανοραμικού ή ψηφιακής ακτινογραφίας, έχει πολλές τεχνικές λεπτομέρειες διότι χρειάζεται γνώσεις απεικονιστικής οδοντιατρικής, πληροφορικής, γνώσεις ραδιολογίας και είναι ένα θέμα που πρέπει ο οδοντίατρος με βάση τις ανάγκες του να διαλέξει μεταξύ τριών συστημάτων που διατίθενται.

Εμείς στην εταιρεία μας μπορούμε να σας βοηθήσουμε στην τελική σας επιλογή, να σας εγκαταστήσουμε όλο το απαραίτητο λογισμικό, να σας το μάθουμε όσο χρόνο κι αν απαιτηθεί, να σας βοηθήσουμε στα πρώτα πιθανά βήματα στον υπολογιστή σας και τελικά να μπορέσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας.

Κέρδος σας θα είναι η ακρίβεια, η ταχύτητα και η οργάνωση σας στις διαγνωστική ακτινογραφία με μικρότερη ποσότητα ακτινοβολίας για τους ασθενείς σας και το προσωπικό σας.

Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι στο εργαστήριο μας έχει γίνει πολλές φορές επιτυχής επισκευή ψηφιακής ακτινογραφίας. Αξίζει να δοκιμάσετε πριν την θέσετε σε αχρηστία.

Ακόμα, ένα παλιό ακτινογραφικό πολλές φορές μπορεί να τροποποιηθεί ώστε να πληρεί τις σύγχρονες απαιτήσεις ενός οδοντιάτρου. Με κάποιες μετατροπές γίνεται ικανό να μπορεί να ακτινοβολήσει ψηφιακά πλακίδια στους απαιτούμενους μικρούς χρόνους.

Στη διάθεση σας για πιθανή επισκευή του οδοντιατρικού σας. Αν απαιτηθεί αλλάζουμε τον χρονοδιακόπτη του (timer). Μπορούμε επίσης σε όλα τα ακτινογραφικά να απομακρύνουμε τον διακόπτη (button) ή ακόμα να τον κάνουμε και ασύρματο ώστε να ενεργοποιείται ακόμα και απο τα 10μ απόσταση.

Αν θέλετε μελέτη ακτινοπροστασίας ή ακόμα και να διαπιστώσετε αν το παλιό σας ακτινογραφικό λειτουργεί εντός των ορίων ασφαλείας ώστε να μην σας προβληματίζει, απλά επικοινωνήστε μαζί μας στο 6944648748 για μια επίσκεψη στο χώρο σας.

Έτσι ψηφιακά πανοραμικά, ψηφιακή ακτινογραφία φωσφόρου (δείτε δείγματα) με εύκαμπτα ασύρματα πλακίδια και ψηφιακή ακτινογραφία με σκληρά ενσύρματα πλακίδια, όπου κάθε σύστημα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, είμαστε σε θέση να σας το εξηγήσουμε, ακόμα και να το δοκιμάσετε δωρεάν στο χώρο σας αν υπάρχει διαθέσιμο απο τους εισαγωγείς.

Επίσης πολλοί θα προσπαθήσουν να σας πείσουν με την ανάλυση της ψηφιακής ακτινογραφίας. Η πραγματική καθαρότητα και ανάλυση της εικόνας δεν εξαρτάται μόνο απο την ανάλυση του αισθητήρα. Μπορεί στην ανάλυση σε pixel μια ψηφιακή ακτινογραφία να υπερτερεί αλλά η πραγματική εικόνα να είναι χειρότερη από κάποια με λιγότερα pixel.

Ένα απλό παράδειγμα να αντιληφθούμε τη διαφορά: Με μια φωτογραφική μηχανή με μεγάλο τηλεφακό όπως έχουν οι επαγγελματίες και 5Μpixel ανάλυση έχουμε πολύ καλύτερες φωτογραφίες από μια φωτογραφική μηχανή σε κινητό τηλέφωνο με 10Μpixel. Η ποιότητα του φακού και όλης της μηχανής κάνει της διαφορά.

Οι ψηφιακές ακτινογραφίες δυστυχώς δεν έχουν εμφανή υλικά όπως είναι ο φακός στις φωτογραφικές μηχανές. Η ποιότητα της εικόνας εξαρτάται από τη ποιότητα του αισθητήρα και την γενικότερη ποιότητα κατασκευής ώστε να μειώνεται η παραμόρφωση καλωδίωσης (noise) και λογισμικού. Σε πολλά προγράμματα ψηφιακής ακτινογραφίας η εικόνα που βλέπετε δεν ανταποκρίνεται στο 100% της πραγματικής διάγνωσης.